Get Adobe Flash player

Eseménynaptár

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A dunaújvárosi Munkásművelődési Központ Nonprofit Kft. 1974-től – a város és környéke kultúrát szerető és művelő közönségét, közösségeit szolgálja, az itt élők művelődési igényeit hívatott kielégíteni korra és nemre való tekintet nélkül.

A kultúra közvetítésének speciális helyszínéül szolgáló intézményt 1974-ben adták át rendeltetésének, ami megnyitása óta kettős – részben városi, részben szakszervezeti működtetésű.

Az intézmény elsősorban az épület adottságaihoz igazodó kiscsoportos közművelődési feladatokat lát el – klubok, szakkörök és egyéb körök működését biztosítja, szervezi.

A művelődési házban ma is működik, alkot több olyan kisközösség is, amelyek a hetvenes években, vagy azt megelőzően alakultak (mint például a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a Rosti Pál Fotóklub, a Than Mór Ifjúsági Bélyegklub).

81 állandó kisközösségünkből: 46 alkotó művelődési közösség tevékenykedik művelődési központunkban. Közöttük 36 művészeti csoport (színjátszó, moderntánc, képzőművész, könnyűzene), 8 népművészeti közösség (néptánc csoport, népdalkör) és  2 tárgyalkotó (hímző, foltvarró) 35 nyugdíjas, ifjúsági, gyermek és egyéb érdeklődés szerinti klub talált otthonra az intézményben.

A parkosított udvarunkkal, ahol színpad is található, bővítettük csoportjaink közösségi terét. Korszerű internetes hálózatot építettünk ki, mellyel szabad internet-használati lehetőséget biztosítunk a betérő vendégeinknek, a free-wifi hálózattal az intézmény és az udvar is teljes lefedettséget kapott, így minden korosztály az igényei szerint kellemes környezetben töltheti szabadidejét.

A már több éve működő klubjaink, szakköreink és egyéb kisközösségeink tevékenységét segítjük, a szakmai felügyeleten túl, közreműködünk programjaik szervezésében, bonyolításában.

Továbbra is támogatjuk művészeti csoportjaink munkáját, aktív közreműködői vagyunk elképzeléseik megvalósításában, kiemelt feladatunk, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk számukra.

MMK Galéria névvel új kiállító teret hoztunk létre 2015-ben, ahol fiatal hazai alkotók munkáin kívül más nemzetek alkotói számára is a bemutatkozás lehetőségét biztosítunk.

Az elmúlt esztendőben 218 000 fő látogatót fogadott intézményünk.

Legfőbb törekvésünk, hogy megfeleljünk a velünk szemben támasztott elvárásoknak, minden korosztálynak a hozzá illő közművelődési színteret tudjuk biztosítani, új lehetőségeket mutassunk a szabadidő hasznos eltöltéséhez a városban és környékén élőknek. Kiemelten fontosnak tartjuk a kulturális értékek közvetítését, hagyományaink megőrzését, illetve új hagyományok teremtését.